Sök

Operativ samordnare på Brottsoffer och personsäkerhetssektionen, RUE, Region Syd

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Malmö

Län

Skåne län

Utlyst

08 maj 2024

Ansök senast

20 maj 2024

Referensnummer

A276.332/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 000 medarbetare över hela landet. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.

Regionala Utredningsenhetens uppdrag är att tillsammans med polisområden driva och utveckla utredningsverksamheten och att vara en gränsöverskridande utredningsresurs tillsammans med polis i övriga regioner och länder inom/utom EU. Vid enheten organiseras i hög utsträckning specialistfunktioner vid åtta sektioner som arbetar med grova brott och grov organiserad brottslighet, bedrägerier, brottsoffer- och personsäkerhetsarbete, regional spaningsverksamhet, IT-forensik, kameraverksamhet och forensisk verksamhet. RUEs verksamhet finns i hela Region Syd och har drygt 630 medarbetare.

Sektionen för brottsoffer och personsäkerhet (BOPS) huvudsakliga uppdrag är att säkra rättsprocessen genom att öka tryggheten och säkerheten för hotade personer och deras anhöriga så att de vågar vittna och anmäla brott. Sektionen har också uppdrag som inbegriper avancerade skyddsåtgärder för offentliga personer med hög hotbild. Sektionen består idag av fyra grupper, tre grupper som hanterar brottsoffer och personsäkerhet och en grupp som arbetar med det förstärkta personskyddet.

Vi söker nu en operativ samordnare till vår beredningsgrupp med ett övergripande ansvar för samordning och koordinering av våra operativa ärenden.

Arbetsbeskrivning

Som operativ samordnare ska du samordna och koordinera det operativa arbetet på sektionen i dialog med ansvariga chefer och aktuella organisatoriska enheter. Du kommer företräda Bops i olika operativa forum för samverkan.

Utifrån den operativa lägesbilden ska du ha förmåga att koordinera, prioritera, fördela resurs och besluta om operativa åtgärder på kort och lång sikt i samverkan med sektionens gruppchefer. Samverkan sker på både regionalt-, polisområdes- och på lokalpolisområdesnivå. Kontakter med externa aktörer förekommer kontinuerligt i operativa frågor. Du är en ambassadör för Bops och sprider kunskap kring verksamheten i olika forum.

I arbetet rapporterar du till gruppchef samt ingår i ledningsgruppen, där vi tillsammans ansvarar för att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete på sektionen.

Du förväntas tjänstgöra på olika orter i regionen, ibland också nationellt. Som operativ samordnare ska du ha förmågan att hjälpa till operativt i ärenden. Beredskap kan komma ingå i uppdraget.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • polisexamen, i enlighet med Polisförordning (2014:1104)
  • polisiär erfarenhet från olika delar av polisens verksamhet
  • godkänd PNF utbildning
  • goda kunskaper i svenska
  • svenskt medborgarskap.

 Det är meriterande om du även har:

  • arbetsledningserfarenhet inom Polismyndigheten
  • genomgått någon ledarskapsutbildning och har kunskap om operativ ledning
  • erfarenhet av utredningsverksamhet
  • erfarenhet av samverkan både inom och utanför polisen
  • erfarenhet av arbete inom brottsoffer och personsäkerhet.

 Personliga egenskaper 

Arbetet som operativ samordnare kräver att du har en hög social kompetens och en mycket god samarbetsförmåga samt att du är prestigelös och har god förmåga att engagera medarbetare. Du har lätt för att skapa nätverk och upprätthåller dem kontinuerligt. Vidare har du ett stort engagemang och positivt förhållningssätt till arbetsuppgiften samt är flexibel och kan hantera ett flertal parallella arbetsuppgifter/processer. Arbetsuppgifterna ställer också krav på att du har en kreativ förmåga att hitta lösningar på problem och frågeställningar och självständigt fattar beslut inom ramen för uppdraget. Du behöver också ha förmåga att leda och planera möten samt samordna projekt/ärenden och kunna goda kunskaper i att kunna uttrycka dig i både tal och skrift.

Arbetsuppgifterna och verksamhetens karaktär ställer krav på hög integritet, gott omdöme och ett högt säkerhetsmedvetande då både känslig och skyddsvärd information hanteras.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Nina Eilenberg Wemrin, telefon 010 56 149 17

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Charlotta Gotthardt, 0761-326682

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Syd: Johan Sjögren, 0730 792 793

ST region Syd: Liselotte Lindberg, 0721-948040.

Seko Polisen; Monica Veberg, 0705-49 11 35

SACO-S region Syd; saco-s.regionsyd@polisen.se

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning, Polisinspektör med funktion Operativ samordnare

Arbetsort: Malmö, Helsingborg, Kalmar eller Växjö

Arbetstid: Dagtid med flex

Tillträde: september 2024

 

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett. Dessa kommer skickas till dig när du skickat in din ansökan.

 

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

 

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 20 maj 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A276.332/2024 i mailets ärendemening.

 Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

 

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

 

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

 

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se