Sök

Vi söker nu en regional samordnare för särskild polistaktik till Operativa enheten i Region Öst

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Organisation

Polisregion Öst

Kommun

Linköping, Norrköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

02 maj 2024

Ansök senast

20 maj 2024

Referensnummer

A267.053/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Öst består av Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län, Verksamheten är organiserad i tre polisområden, en regional operativ enhet, en regional utredningsenhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli.

Operativa enheten i Region Öst arbetar med olika polisoperativa specialfunktioner och med hela regionen i fokus. Operativa enheten har ca 400 medarbetare och består av Regionsledningscentralen (RLC), Gränspolissektionen, Polisens kontaktcenter (PKC) samt den operativa sektionen som nu har startats upp.

Inom den nu aktuella gruppens (operativ grupp 1) verksamhetsområde finns flertalet regionala samordningsuppdrag såsom nationella insatskonceptet (NIK), trafikverksamhet, regional lägesbild, Redex och arbetslivskriminalitetscenter (AKC) med flera. I samordnarnas uppdrag ligger såväl att samordna regional förmågeutveckling som att samordna operativa behov. Operativ grupp 1 ombesörjer också deltagande i forum och handläggning av ärenden som vid polisområdena hanteras av respektive polisområdeskansli.

 Vi söker nu en regional samordnare särskild polistaktik, SPT.

Arbetsbeskrivning

Det regionala samordningsansvaret består huvudsakligen av två uppdrag, att samordna och genomföra pågående och beslutad verksamhet, samt att vara en del av den pågående förmågehöjningen inom verksamhetsområdet. Förmågehöjning och verksamhetsutveckling genomförs på såväl regional som nationell nivå där landets regionala samordnare har en aktiv roll och fungerar även som remissinstans i andra verksamheters arbeten. Regional samordning rör allt från planering av testdagar till genomförande av olika utbildningar, skarpa insatser och frågor som rör verksamhetsspecifik utrustning medan det på nationell nivå exempelvis handlar om att planera resursförstärkningar eller gemensamma utbildningar. 

En regional samordnare för särskild polistaktik ska:

  • Säkerställa beslutad nivå och storlek för regionens SPT-resurs.
  • Planera och genomföra utbildning för att säkerställa ovan.
  •  Deltaga i SPTs nationella samordningsforum.
  • Leda det regionala SPT-rådet
  • Fungera som regionens mottagare av både interna och externa frågor inom verksamhetsområdet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

  • Är polis enligt Förordning (2014:1105) om utbildning till polisman
  • Har arbetat som polis i minst 2 år
  • Har goda kunskaper i svenska
  • Svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du även har:

  • Grundutbildning, lednings- eller annan utbildning inom särskild polistaktik.
  • Erfarenhet av arbete med särskild polistaktik.
  • Erfarenhet av projektledning, ledning av utvecklingsarbete eller införande av metod/verksamhet.
  • Erfarenhet av juridik och praktiskt arbete med folksamlingar.
  • Erfarenhet av arbetet vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Personliga egenskaper

En regional samordnare för särskild polistaktik behöver kunna arbeta med god struktur vid genomförande av redan befintliga beslut eller i arbetet med framtagande av nya beslutsunderlag. I och med flera samtidigt pågående processer, så som förankringsarbete, utbildning och skarpa insatser, behöver arbetet planeras och prioriteras utifrån tidskritiska kontra mer strategiska uppdrag. För att lyckas i uppdraget krävs en helhetssyn och lyhördhet där samordnaren ansvarar för och förstår sitt verksamhetsområde i förhållande till övriga verksamheter på polisområdena. Funktionen kräver en analytisk förmåga främst avseende att kunna tillgodogöra sig föredrag och muntlig återkoppling, rapporter, uppföljningar och andra skriftliga underlag. Uppdraget ställer därutöver krav på både uthållighet och god samarbetsförmåga då både upprätthållande av befintlig förmåga och utvecklingsarbetet sker i nära samverkan med bland andra HR kompetens, övriga polisregioner och den regionala linjeverksamheten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Petter Johansson, gruppchef, tfn 010-566 56 28, mail petter.johansson@polisen.se.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

cecilia.edmark@polisen.se

Fackliga företrädare

ST Region Öst st.region-ost@polisen.se

Polisförbundet Region Öst Sara Walters 010-566 66 75, sara.walters@polisen.se

Seko Polisen Öst Sandra Ek 010-566 54 21, seko-polisen.ost@polisen.se 

SACO-S Region Öst saco-s.regionost@polisen.se

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Valfri placering i Region Öst med krav på återkommande dagar i Linköping.
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Samordnare

Välkommen med din ansökan i form av CV via e-post till jobb.ost@polisen.se senast den 20:e majAnsökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer  A267.053/2024  i mailets ärendemening. 

I din ansökan önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen, vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/krigsplacering/ och https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/sakerhetsprovning/

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.