Sök

Analytiker till Polisområde Gotland, region Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Gotland

Län

Gotlands län

Utlyst

08 maj 2024

Ansök senast

22 maj 2024

Referensnummer

A276.187/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en analytiker till PO Gotland som besitter god analytiskförmåga, är strukturerad och har en god samarbetsförmåga. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Stockholm består av Stockholms län och Gotland. Verksamheten i regionen är organiserad i fyra polisområden: Nord, City, Syd och Gotland som tillsammans är indelade i 19 lokalpolisområden. Vidare finns det fyra regionala enheter: gränspolisen, operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Gotland tillhör region Stockholm. Det geografiska området omfattar hela ön – från Fårö i norr till Sundre i syd. Polisområde Gotland omfattar ett lokalpolisområde. På polisområdesnivå finns utredningssektionen och ett polisområdeskansli. Vi jobbar i ett brett perspektiv mot vår lokala lägesbild och oavsett vart i organisationen man arbetar har vi en helhetssyn på Polisområdets verksamhet i stort.

Kansli
Områdeskansliets uppgift är att stödja områdesledningen med operativ koordinering, förvaltning och uppföljning av verksamheten. Kansliet samordnar sakfrågor, stödjer verksamhetsgrenar och polisområdet i stort.

Arbetsbeskrivning

Analytikerna tar emot stora mängder information från flera källor och bearbetar dem för att möjliggöra en detaljerad analys. Analytikerns uppdrag innebär främst att bryta ner stora mängder data till mindre delar. Genom att tolka och analysera information från flera källor kan den operativa analytikern skapa en bättre förståelse av helhetsbilden. Analytikern genomför bland annat analyser av hemliga tvångsmedel och mobiltelefontömningar.

Som analytiker på Polisområde Gotland kommer du att ansvara för att gå igenom, strukturera och presentera stora mängder information i polisutredningar.

  • Kartlägga och analysera händelseförlopp och kunna presentera detta på ett överskådligt och lättförståeligt sätt.
  • Verka som stöd i ditt expertområde för övriga utredare och handläggare på Polisområdet.
  • Nära samarbete med IT-forensiska sektionen på den regionala utredningsenheten samt ingå i stabsarbete i större händelser och ärenden.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Akademisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
  • Minst ett års aktuell arbetslivserfarenhet av uppföljning, utvärdering eller verksamhetsutredning som arbetsgivare bedömer relevant för tjänsten.
  • Mycket goda IT-kunskaper
  • Erfarenhet av att genomföra muntliga och skriftliga presentationer
  • Mycket goda kunskaper i svenska
  • Svenskt medborgarskap

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Aktuell erfarenhet av att arbeta med kvantitativa och/eller kvalitativa data för uppföljning, som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
  • Erfarenhet av att arbeta med Polisens IT-system
  • Civilutredarutbildning
  • Goda kunskaper i engelska
  • Arbetslivserfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor, som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. 


Personliga egenskaper 

Då rollen som analytiker innebär att du kommer analysera stora mängder information ser vi det som en självklarhet att du har en god analytisk förmåga och en god känsla för nyanser, detaljer och samband. Vi ser gärna att du har en numerisk slutledningsförmåga och lätt för att följa ekonomiska flöden. För att lyckas i uppdraget behöver du ha en god kommunikativ förmåga och lätt för att göra dig förstådd i olika sammanhang, såväl muntligt som skriftligt. Vi ställer krav på mycket god samarbetsförmåga och förmåga att skapa och bibehålla goda relationer både inom och utanför Polismyndigheten.

Arbetet kräver att du är strukturerad och metodisk då redovisningen kan ligga till grund för beslut och tvångsmedel i förundersökning. Du kommer också att hantera många ärenden parallellt vilket ställer krav på ett flexibelt förhållningssätt och att du har förmågan att prioritera mellan de olika ärendena.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Vid frågor om funktionen är du välkommen att kontakta rekryterande chef:                                                
Mats Lindberg, mats.lindberg@polisen.se

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta gärna HR-konsult:                          Mikaela Wikander, mikaela.wikander@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-S, Seko och ST inom Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Gotland, Visby
Arbetstid: Veckoplanering 40h/v
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Analytiker

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Urvalsfrågor - Analytiker PO Gotland (pdf, 337 kB)

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och enkät via e-post till jobb.stockholm@polisen.se senast den 22 maj 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A276.187/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult innan du går vidare med din ansökan.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post