Nyheter från polisen

Här listas nyheter från Rikspolisstyrelsen. Väljer du län i listan visas även lokala nyheter från polisen i det länet.

 • Polisens insatser i Västmanland får godkänt

  i dag 11:55: Polisen löste sina huvuduppgifter på ett bra sätt under den stora branden i Västmanland i somras, även om beslutet om särskild händelse hade kunnat fattas tidigare. Det konstateras i en ny tillsynsrapport om händelsen.

 • Organiserad internationell stöldliga stoppad

  i dag 09:49: Minst tre olika identiteter och över 15 butiksstölder. Polisen i Skellefteå har nu stoppat en internationell liga som genomfört ett stor antal stölder i smyckes- och telefonbutiker bland annat runt om i Sverige.

 • Fällande domar efter gängkonflikter

  2014-12-19: Det blev fällande domar för tolv av tretton i det uppmärksammade gängmålet efter senaste årets konflikter mellan kriminella i Västra Götaland. – Det stärker oss i bekämpningen av den här brottsligheten, säger Sven Alhbin, chef för länskriminalpolisen.

 • Nu börjar en av årets största trafikhelger

  2014-12-18: Ta det lugnt i trafiken under julhelgerna, och låt dig inte luras av att vägbanan kanske är snöfri. Halkan kan slå till snabbt. Men det är inte bara vädrets makter som styr färden utan också den som sitter bakom ratten.

 • Anonym knarkhandel på nätet kan spåras

  2014-12-18: Kriminella personer som handlar med droger via nätet kan vara lättare att åtala än de på gatan. Både säljare och köpare går att spåra, och nu pågår bland annat utredningsarbetet från operationen i november, då Polisen stängde ner flera olagliga sidor.

 • Fler biträdande polisområdeschefer klara

  2014-12-17: Biträdande polisområdeschefer har utsetts till tre polisområden i Stockholm och fem polisområden i Syd. Förordnandena har beslutats i enighet efter förhandling med arbetstagarorganisationerna.

 • Aktiviteter mot störande mopedåkning blir medborgarlöften i Angered

  2014-12-16: Under 2015 kommer polisen och Angereds stadsdelsförvaltning att särskilt fokusera på problemet med störande mc/mopedåkning i stadsdelen. Det är grunden för nästa års medborgarlöften till Angeredsborna och centralt i satsningen Trygg i Angered.

 • Så tipsar du om misstänkt barnsexhandel

  2014-12-16: Nu är det högsäsong för resor till varmare länder. Några som åker utomlands gör det för att köpa sex av barn. Om du misstänker att ett barn utsätts för sexuella övergrepp är det viktigt att du agerar. Kampanjen Resekurage berättar hur du gör.

 • Viktig studie om riskanalyser klar

  2014-12-15: Malmö högskola har utvärdera olika metoder för hot- och riskbedömning som stöd och skydd till brottsoffer. Slutrapporten som nu publiceras är ett viktigt underlag för fortsatt arbete, enligt Rikspolisstyrelse som beställt utvärderingen.

 • Polisens behandling av personuppgifter kritiseras

  2014-12-12: Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden (Sin) kritiserar behandlingen av personuppgifter inom polisens underrättelseverksamhet.

 • Varning för följdolyckor

  2014-12-12: Vid trafikolyckor eller om man av någon annan anledning blir stående på eller invid vägbanan finns risk för följdolyckor.

 • Så slipper du få julklapparna stulna

  2014-12-11: Bilar som töms på paket, julklappspengar som försvinner och klappar som aldrig kom fram. Dessa är några av de tristare historierna i juletid. Men det finns sätt att skydda sig.

 • Nya lärdomar om högriskmatcher

  2014-12-11: I samband med premiären i herrallsvenska 2014 misshandlades en supporter till döds. Händelsen i Helsingborg har granskats och ger kunskaper som kan användas vid framtida högriskmatcher. "Matchen skulle aldrig ha spelats där och då."

 • Ledig polis räddade livet på tvååring

  2014-12-11: Cathrin Levander på Polismyndigheten i Stockholm, deltog i räddningsinsatsen av en tvåårig pojke i Uppsala. Pojkens barnvagn kom i rullning och åkte över kanten till Fyrisån. Cathrin tvekade aldrig. Nu är hon nominerad till pris för sin hjälteinsats.

 • Polisen testar ny ljussignal på sina bilar

  2014-12-11: Igenkänning utan provokation. Det är förhoppningen med polisens nya möjlighet att tända larmbågen på polisbilens tak med ett svagt fast blått sken. Något man inte har fått göra tidigare.

 • Inrikesministern på besök i Göteborg

  2014-12-10: Polisen Hisingen och polisen i Angered fick under onsdagen besök av inrikesminister Anders Ygeman.

 • Tänk som en tjuv – nya filmer

  2014-12-09: I bostadsområden som jobbar med grannsamverkan kan inbrotten minska med i genomsnitt 26 procent. Nu lanseras nya filmer för att öka antalet grannsamverkansföreningar - och minska inbrotten.

 • Vård för missbruk förebygger rattfylleri

  2014-12-08: Punktmarkering av vaneförbrytare i trafiken och erbjudande om beroendevård. Det är några av metoderna som Polisen använder för att förebygga rattfylleri. Mellan den 8 och 14 december skärper Polisen dessutom nykterhetskontrollerna i hela landet.

 • Angeredsborna har blivit tryggare

  2014-12-05: Den upplevda tryggheten har ökat bland invånarna i Angered det senaste året. Störst ökning märks i Hammarkullen. Nedskräpning, trafikproblem samt skadegörelse och klotter är fortsatt de problem som flest pekar ut men har minskat i omfattning.

 • 89 nya chefer inom Polisen klara

  2014-12-05: 42 kvinnor och 47 män tar plats i ledningsgrupperna i den nya Polismyndighetens polisregioner och nationella avdelningar. De har förordats bland 501 sökande och tillträder sina befattningar från den 1 januari 2015.

 • Rivstart på Facebook för Polisen Skaraborg Väst

  2014-12-03: Polisen i Skaraborg har startat en sida på Facebook för att bli ännu mer tillgängliga för medborgarna.

 • Omfattande insats mot narkotika

  2014-12-03: Under tisdagen genomförde polisen en omfattande insats mot grov organiserad narkotikabrottslighet i Västra Götaland, Skåne, Stockholm och Danmark.

 • Stora utredningsmöjligheter genom dna-utbytet

  2014-12-03: Polisen har nu inlett samarbeten med Nederländerna, Finland, Estland, Polen och Litauen. Dna-profiler från svenska utredningar körs automatiskt mot de länderna, och förbättrar möjligheterna att knyta kriminella personer till brott som inte gått att lösa.

 • 82 böter under året med skärpta mobilregler

  2014-12-01: Ett år efter att skärpta regler för mobilanvändning i bil infördes har polisen rapporterat 82 personer. Framöver riskerar fler att åka fast - när polisen får lättare att skriva böter direkt vid vägkanten.

 • Utlänningskontroller görs på rätt grunder

  2014-12-01: Polisens arbete med inre utlänningskontroller genomförs enligt reglerna och med minimal påverkan för den som kontrolleras, enligt en ny inspektion. Däremot finns det brister i bland annat dokumentationen som kan påverka den enskildes rättssäkerhet.

 • Mats Löfving blir chef för NOA

  2014-11-20: Regeringen meddelade i dag att Mats Löfving, som är länspolismästare i Stockholm och på Gotland, blir chef för den nationella operativa avdelningen, NOA, från årsskiftet.

 • "Ett oemotståndligt uppdrag”

  2014-11-20: "För mig finns det inget finare än att få vara chef för den organisation som leder arbetet med att skapa ett tryggt samhälle", säger nye rikspolischefen Dan Eliasson som tillträder den 1 januari 2015.

 • Ny rikspolischef utsedd

  2014-11-20: Dan Eliasson blir ny rikspolischef för Polismyndigheten från den 1 januari 2015. Dan Eliasson är nuvarande generaldirektör på Försäkringskassan. Chef för den nya nationella operativa avdelningen blir Mats Löfving.

 • Höga betyg för Polisens kontaktcenter

  2014-11-18: Resultatet i årets servicemätning av Polisens kontaktcenter, som nås via telefonnumret 114 14, är det starkaste på flera år. Nöjdheten stiger i samtliga kategorier och allra mest när det gäller tillgängligheten.

 • Fråga om medling – en skyldighet för Polisen

  2014-11-13: Polisen ska redan under utredningen erbjuda medling till alla som är under 21 år. – Vi är de som först har möjlighet att fråga om intresset för medling, säger Yvonne Inge, samordnare för polisens medlingsverksamhet.

Nästa sidaFöregående sida1 2 3 4 5 6 7 8 9

112 vid larm
114 14 övriga ärenden

 

Prenumerera på RSS-flöden